۰

کبدچیست و چه وظیفه ای دارد؟کلسترول خوب و بد چیست؟

کبدچیست و چه وظیفه ای دارد؟کلسترول خوب و بد چیست؟

بازم سلام به همگی بازم اومدم تا چند دقیقه ای باهم به مطالعه بپردازیم اینبار میریم راجب کبدصحبت کنیم امیدوارم این مقاله مفید واقع باشه:کبدچیست و چه وظیفه ای دارد؟کلسترول خوب و بد چیست؟نمای جلوی کبد کبد اندام بزرگی و گوشتی است که در سمت راست شکم قرار دارد. کبد با وزن حدود 3 پوند ، رنگ قرمز مایل به قهوه ای دارد و از لمس احساس لاستیک می کند. به طور معمول شما نمی توانید کبد را حس کنید ، زیرا در قفسه دنده محافظت می شود.

کبد دارای دو بخش بزرگ به نام لوب راست و چپ است. کیسه صفرا به همراه قسمتهایی از لوزالمعده و روده در زیر کبد می نشیند. کبد و این اندام ها برای هضم ، جذب و فرآوری مواد غذایی با هم کار می کنند.وظیفه اصلی کبد فیلتر کردن خون ناشی از دستگاه گوارش است ، قبل از انتقال آن به سایر بدن. کبد همچنین مواد شیمیایی را سم زدایی کرده و داروها را متابولیزه می کند. همانطور که انجام می شود ، کبد صفرا را ترشح می کند که به روده باز می گردد. کبد همچنین پروتئین ها را برای لخته شدن خون و سایر عملکردها مهم می کندعملکرد کبد و تولید کلسترول چگونه است؟  بیشتر کلسترول بدن در کبد ساخته می شود و برای سلامتی لازم است. اما برخی از اشکال کلسترول می تواند باعث چندین مسئله بهداشتی از جمله آسیب به کبد شودترجمه و تنظیم:حسام دانشگری

. کلسترول یک مولکول چربی است که در برخی غذاها و همچنین در کبد ساخته می شود. دو شکل اصلی کلسترول وجود دارد ، یکی برای بدن مفید است و دیگری که می تواند ایجاد کند و باعث مشکلات سلامتی شود. سطح کلسترول سالم چیست؟

لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) دو نوع اصلی کلسترول هستند.

دانشمندان میزان کلسترول را در میلی گرم در دسی لیتر خون (میلی گرم در دسی لیتر) خون اندازه گیری می کنند.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) موارد زیر را به عنوان سطح کلسترول سالم نشان می دهد:

LDL باید کمتر از 100 میلی گرم در لیتر باشد

HDL باید 40 میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر باشد

HDL چه کاری انجام می دهد؟

HDL کلسترول را از سلولهای بدن به کبد منتقل می کند. کبد آن را تجزیه می کند یا آن را به عنوان یک محصول زباله از بدن عبور می دهد.

این عملکرد برای بدن مفید است ، بنابراین HDL گاهی اوقات "کلسترول خوب" نامیده می شود.

LDL چه کاری انجام می دهد؟

LDL کلسترول را از کبد به سلول ها می کشد. سلول ها از کلسترول استفاده می کنند اما بیش از حد می توانند در عروق ایجاد شوند.

این رشد در شریان ها می تواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی شود به طوری که پزشکان گاهی اوقات از LDL به عنوان "کلسترول بد" یاد می کنند.

اثرات کلسترول بالا:

هنگامی که فرد دارای LDL زیاد است ، معمولاً به آنها "کلسترول بالا" گفته می شود. این وضعیت می تواند خطر ابتلا به چندین مشکل بهداشتی را افزایش دهد.

کلسترول می تواند در عروق ، که مهمترین عروق خونی بدن هستند ، ایجاد شود. آنها می توانند باریک تر شوند ، در نتیجه ، خون و اکسیژن را به اندام ها محدود می کند.

باریک شدن شریان ها همچنین می تواند خطر لخته شدن خون را افزایش دهد.

اگر جریان خون به قلب محدود شود ، می تواند خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را افزایش دهد. این شامل آنژین ، سکته قلبی و نارسایی قلبی است.

اگر جریان خون به مغز محدود باشد ، می تواند خطر سکته مغزی را افزایش دهد.

آیا بیماری کبد می تواند کلسترول بالایی ایجاد کند؟

بسیاری از بیماریهای مختلف کبدی وجود دارد.

هپاتیت ، بیماری کبدی مرتبط با الکل و بیماری کبد چرب غیر الکلی یا NAFLD برخی از شایعترین بیماری های کبدی هستند.

بیماری کبد باعث آسیب به کبد می شود و این بدان معنی است که قادر به کار هم نیست.

یکی از کارکردهای کبد ، تجزیه کلسترول است. اگر کبد به درستی کار نکند ، می تواند باعث ایجاد کلسترول در بدن شود.

کلسترول چگونه بر کبد تأثیر می گذارد؟

یک رژیم غذایی در صورت داشتن کلسترول بالا می تواند چربی را در اطراف کبد ایجاد کند. این سناریو می تواند منجر به NAFLD شود ، که ممکن است در طولانی مدت آسیب کبدی به دنبال داشته باشد.

NAFLD می تواند خطر بروز مشکلات سلامتی مانند سکته مغزی یا دیابت را افزایش دهد. اگر این بیماری در مراحل اولیه یافت و درمان شود ، اغلب می توان جلوی وخیم تر شدن آن را گرفت.

همچنین فرد می تواند در مراحل اولیه میزان چربی موجود در کبد خود را کاهش دهد.

تشخیص کلسترول بالا

اگر مشکوک به کلسترول بالا باشد ، پزشک ممکن است آزمایش خون را توصیه کند.

معمولاً کلسترول بالا هیچ علامتی ایجاد نمی کند.

اما یک آزمایش خون ساده میزان کلسترول را اندازه گیری می کند.

اگر شخصی سابقه خانوادگی بیماری قلبی ، وضعیت پزشکی مانند دیابت یا اضافه وزن داشته باشد ، پزشک ممکن است تست کلسترول را توصیه کند.

معمولاً از آزمایش بیوپسی کبد یا عملکرد عملکرد کبد برای تشخیص بیماری کبد استفاده می شود.

بیوپسی یک قطعه کوچک از بافت کبد را برای آزمایش بیماری از بین می برد. آزمایش عملکرد کبد یک آزمایش خون است که می تواند پروتئین ها و آنزیم های موجود در خون را اندازه گیری کند.

سطح این پروتئین ها و آنزیم ها می تواند نشان دهد که آیا کبد آسیب دیده است.

گزینه های مداوا چه هست؟

فرد می تواند باعث تغییر در شیوه زندگی شود و گاهی اوقات برای درمان کلسترول بالا از دارو استفاده کند. معمولاً به آنها توصیه می شود که ابتدا رژیم و ورزش تغییر کنند. در صورت اضافه وزن ، به شما توصیه می شود وزن کم کنید.

اگر این تغییرات بعد از چند ماه کلسترول خون را کاهش ندهد ، پزشک ممکن است دارو تجویز کند.

شایع ترین دارو استاتین ها است که فرد باید برای طول عمر از آن استفاده کند. استاتین ها داروهایی هستند که ماده شیمیایی موجود در کبد را مسدود می کنند و باعث ایجاد کلسترول می شوند.

درمان بیماری کبد بستگی به این دارد که چه نوع بیماری کبدی را در فرد تجربه می کند. اگر کبد بیش از حد آسیب دیده باشد ، این عمل معمولاً شامل تغییر در شیوه زندگی ، دارو یا بعضی اوقات پیوند کبد است.

رژیم غذایی:

رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد کمک کند و ممکن است تأثیر آن را کاهش دهد. حفظ وزن سالم یک راه اساسی برای حفظ سلامت کلی کلی است.

آنچه که فرد به خوردن یا نوشیدن توصیه می شود ممکن است برای هر بیماری کبدی خاص متفاوت باشد. پزشک قادر به مشاوره در مورد رژیم غذایی و ورزش خواهد بود.

الکل:

به فردی که مبتلا به بیماری کبد مرتبط با الکل است ، معمولاً توصیه می شود که مشروبات الکلی را قطع کند. خوردن مقدار کافی پروتئین و کربوهیدرات به عنوان بخشی از یک رژیم متعادل می تواند به حفظ وزن سالم کمک کند.

مواد غذایی برای خوردن و جلوگیری از

کاهش غذاهای چرب ممکن است تاثیر کبد چرب یا NAFLD را کاهش دهد. خوردن میوه و سبزیجات فراوان و غذاهایی مانند نان و سیب زمینی که باعث آرام شدن انرژی می شود می تواند کمک کند.

رژیم با پروتئین فراوان راهی برای به دست آوردن منابع انرژی کافی بدون خوردن غذاهای دارای کلسترول بالا است. تخم مرغ ، آجیل ، سینه مرغ و پالس منبع عالی پروتئین هستند.

خوردن مرتب و میان وعده های غذایی میان وعده های غذایی می تواند روشی سالم برای دریافت سوخت کافی باشد.

یک رژیم غذایی سالم برای کاهش کلسترول توصیه می شود.

فرد با کاهش مقادیر بالای کلسترول LDL می تواند از بروز مشکلات سلامتی مانند آسیب به کبد کمک کند.

آنها می توانند با خوردن یک رژیم غذایی سالم و میوه و سبزیجات ، کلسترول را کاهش دهند.

چربی های اشباع شده حاوی میزان کلسترول بالایی هستند.

بسیاری از غذاهای سریع ، کیک ، کره ، گوشتهای چرب مانند سوسیس ، پنیر پرچرب و خامه حاوی چربی های اشباع شده هستند.

ورزش منظم می تواند به کاهش کلسترول فرد کمک کند. ترک سیگار نیز می تواند مفید باشد.

بردن

ایجاد تغییر در رژیم غذایی و ورزش راهی است که فرد بتواند کلسترول بالا را مدیریت کند. و برای جلوگیری از بازگشت کلسترول بالا ، آنها باید این تغییرات را حفظ کنند.

کبد می تواند خود را تا حدودی ترمیم کند. این بدان معنی است که اگر فرد در مراحل اولیه بیماری کبدی را پیدا کند ، ممکن است آسیب های انجام شده را کاهش دهد.

کاهش وزن در صورت لزوم ، خوردن رژیم غذایی سالم ، ورزش و قطع الکل می تواند به کاهش تأثیر بیماری کبد کمک کند.

چه زمانی به پزشک یا متخصص تغذیه مراجعه کنید:

اگر از طریق پیوندی در این صفحه چیزی بخرید ، ممکن است کمیسیون کمی بدست آوریم. چگونه این کار می کند

بدن در بسیاری از مناطق چربی را برای انرژی و عایق ذخیره می کند. کبد تا حدی از چربی تشکیل شده است. اما اگر چربی موجود در کبد خیلی زیاد باشد ، این ممکن است نشانه بیماری کبد چرب باشد. تغییرات رژیم غذایی اولین روش برای این بیماری کبد است.

دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد: بیماری کبد الکلی و بیماری کبد چرب غیر الکلی. بارداری همچنین می تواند باعث بیماری کبد چرب شود.

بیماری کبد چرب به کبد آسیب می رساند ، و از از بین بردن آن سموم و ایجاد صفرا برای دستگاه گوارش جلوگیری می کند. وقتی کبد نتواند این وظایف را به طور مؤثر انجام دهد ، فرد را در معرض خطر ابتلا به مشکلات دیگر در بدن قرار می دهد.

تغییرات رژیم غذایی و ورزش منظم روشهای اصلی مدیریت بیماری کبد چرب هستند. با این حال ، ممکن است برخی از افراد برای معالجه بیشتر به پزشک مراجعه کنند.

در این مقاله ، ما چندین ماده غذایی را پیشنهاد می کنیم که در رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب و همچنین غذاهایی که از آنها اجتناب شود استفاده کنید.


غذاهایی برای خوردن کبد چرب:

رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب باید شامل طیف گسترده ای از غذاها باشد.

کاهش کالری و خوردن فیبر زیاد ، غذاهای طبیعی نقطه شروع خوبی است. خوردن غذاهایی که حاوی کربوهیدراتهای پیچیده ، فیبر و پروتئین هستند می توانند انرژی پایداری ایجاد کرده و باعث سیری شوند.

غذاهایی که التهاب را کاهش می دهند یا به بدن در ترمیم سلول های آن کمک می کنند از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

برخی از افراد تصمیم می گیرند برنامه های غذایی خاصی مانند رژیم غذایی گیاهی یا رژیم مدیترانه ای را دنبال کنند. متخصص تغذیه اغلب می تواند به یک فرد کمک کند تا یک برنامه رژیم غذایی سفارشی ایجاد کند که مناسب سلیقه ها ، علائم و وضعیت سلامتی آنها باشد.

علاوه بر این دستورالعمل های اساسی ، برخی از غذاهای خاص ممکن است به ویژه برای مبتلایان به بیماری کبد چرب مفید باشد. این مواد غذایی عبارتند از:

سیر

سیر در بسیاری از رژیم های غذایی اصلی است و ممکن است مزایایی برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب ایجاد کند. یک مطالعه در سال 2016 در تحقیقات پیشرفته زیست پزشکی نشان داد که مکمل های پودر سیر به کاهش وزن بدن و چربی در افرادی که بیماری کبد چرب دارند کمک می کند.

در مورد خواص دارویی سیر بیشتر بخوانید.

اسیدهای چرب امگا 3

بررسی سال 2016 تحقیقات فعلی نشان می دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 سطح چربی کبد و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) کلسترول را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بهبود می بخشد.

اگرچه تحقیقات بیشتری برای تأیید این یافته ضروری است ، اما خوردن غذاهایی که اسیدهای چرب امگا 3 زیاد باشند ممکن است به کاهش چربی کبد کمک کند. این مواد غذایی عبارتند از:

ماهی سالمون

ساردین

گردو

دانه کتان

قهوه

نوشیدن قهوه برای بسیاری از افراد یک مراسم صبحگاهی است. با این حال ، این ممکن است مزایای فراتر از پشت سر هم انرژی برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب ایجاد کند.

یک مطالعه حیوانی در سال 2019 نشان داد که قهوه بدون کافئین باعث کاهش آسیب کبدی و التهاب در موشهایی که رژیم غذایی حاوی مقادیر زیادی چربی ، فروکتوز و کلسترول را داشتند ، می شود.

یک مطالعه دیگر در موش در همان سال نتایج مشابهی را نشان داد. محققان دریافتند که قهوه میزان چربی ایجاد شده در کبد موش ها را کاهش داده و چگونگی سوخت و ساز بدن آنها را بهبود می بخشد.

کلم بروکلی

خوردن انواع سبزیجات کامل برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مفید است. با این حال ، کلم بروکلی یکی از سبزیجات است که فرد مبتلا به بیماری کبد چرب باید جدی آن را در رژیم غذایی خود لحاظ کند.

یک مطالعه روی حیوانات در سال 2016 در ژورنال تغذیه نشان داد که مصرف طولانی مدت کلم بروکلی به جلوگیری از ایجاد چربی در کبد موش کمک می کند.

محققان هنوز هم باید مطالعات بیشتری را در مورد انسان انجام دهند. با این حال ، تحقیقات اولیه درباره تأثیر مصرف کلم بروکلی بر روی بیماری کبد چرب امیدوارکننده به نظر می رسد.

چای سبز

استفاده از چای برای اهداف دارویی روشی است که هزاران سال برمی گردد.

بررسی سال 2015 در ژورنال جهانی معده ، نشان می دهد که چای سبز ممکن است به پایین آمدن چربی خون و در کل بدن کمک کند. یکی از مطالعات شامل کاهش میزان چربی در کبد در افرادی که 5 تا 10 لیوان چای سبز در روز مصرف می کردند ، گزارش شده است.

چای سبز چندین آنتی اکسیدان مانند کاتچین را فراهم می کند که ممکن است به بهبود بیماری کبد چرب کمک کند.

گردو

در حالی که همه آجیل های درختی علاوه بر برنامه های غذایی عالی ، مغز گردو به ویژه در اسیدهای چرب امگا 3 بسیار زیاد است و ممکن است مزایایی برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب ایجاد کند.

یک بررسی از سال 2015 نشان داد که خوردن گردو نتایج آزمایش عملکرد کبد را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بهبود می بخشد.

پروتئین سویا یا آب پنیر

بررسی سال 2019 در مجله Nutrients نشان داد که پروتئین سویا و آب پنیر باعث افزایش چربی در کبد می شوند.

نتایج یک مطالعه در این بررسی نشان داد که چربی کبد در زنان مبتلا به چاقی که 60 گرم پروتئین آب پنیر را هر روز به مدت 4 هفته می خورند ، 20 درصد کاهش یافته است. پروتئین سویا حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام ایزوفلاون است که به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح چربی ها در بدن کمک می کند.

خرید برای این مواد غذایی

مردم می توانند این غذاهای مفید را در فروشگاه های مواد غذایی و بصورت آنلاین خریداری کنند:

سیر

دانه کتان

قهوه

چای

گردو

پروتئین سویا

مواد غذایی برای جلوگیری از

افزودن غذاهای سالم به رژیم غذایی یکی از راههای مدیریت بیماری کبد چرب است. با این حال ، برای افرادی که دارای این بیماری هستند ، به همان اندازه مهم است که از مصرف برخی غذاهای دیگر جلوگیری یا محدود کنند.

شکر و شکر اضافه شده

قندهای اضافه شده باعث بالا رفتن قند خون می شوند و باعث افزایش چربی در کبد می شوند.

تولید کنندگان اغلب قند را به آب نبات ، بستنی و نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه و نوشیدنی های میوه اضافه می کنند.

قندهای اضافه شده همچنین در غذاهای بسته بندی شده ، کالاهای پخته شده و حتی قهوه و چای خریداری شده در فروشگاه وجود دارد. جلوگیری از قندهای دیگر مانند فروکتوز و شربت ذرت نیز می تواند به حداقل رساندن چربی در کبد کمک کند.

الکل:

الکل شایع ترین علت بیماری کبد چرب است. الکل بر کبد تأثیر می گذارد و به بیماری کبد چرب و سایر بیماری های کبدی مانند سیروز کمک می کند.

فرد مبتلا به بیماری کبد چرب باید میزان مصرف الکل را کاهش داده یا آن را از رژیم غذایی خود به طور کلی حذف کند.

در اینجا ، درباره اثرات کوتاه مدت و طولانی مدت الکل بیشتر بدانید.

دانه های تصفیه شده

دانه های فرآوری شده و تصفیه شده در نان سفید ، ماکارونی سفید و برنج سفید وجود دارد. تولیدکنندگان فیبر را از این دانه های بسیار فرآوری شده خارج کرده اند ، که می تواند قند خون را از بین ببرد زیرا بدن آنها را تجزیه می کند.

یک مطالعه در سال 2015 بر روی 73 فرد بزرگسال مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی ، نشان داد که افرادی که کمتر دانه تصفیه شده مصرف کرده اند ، خطر ابتلا به سندرم متابولیک کمتری دارند - گروهی از عوامل خطر که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را افزایش می دهند.

مردم به راحتی می توانند دانه های تصفیه شده را جایگزین سیب زمینی ، حبوبات یا جایگزین های گندم کامل و غلات کامل کنند.

غذاهای سرخ شده یا شور:

غذای بسیار سرخ شده یا شور به احتمال زیاد باعث افزایش کالری و خطر افزایش وزن می شود. چاقی یکی از دلایل عمده بیماری کبد چرب است.

اضافه کردن ادویه ها و گیاهان اضافی به یک وعده غذایی یک روش عالی برای طعم دادن غذاها بدون اضافه کردن نمک است. همچنین افراد به جای سرخ کردن آنها معمولاً می توانند غذاهای پخته یا بخارپز کنند.

گوشت:

یک مقاله مروری در سال 2019 خاطرنشان می کند که چربی اشباع شده باعث افزایش چربی موجود در اندام ها از جمله کبد می شود. گوشت های گوشت گاو ، گوشت خوک و دلی از نظر چربی های اشباع از همه زیاد هستند ، که فرد مبتلا به بیماری کبد چرب باید سعی کند از آن جلوگیری کند.

گوشت های بدون چربی ، ماهی ، توفو و یا جوش های جایگزین مناسب هستند. با این حال ، ماهی های روغنی و روغنی ممکن است بهترین انتخاب باشند ، زیرا این اسیدهای چرب امگا 3 را نیز فراهم می کنند.

سبک زندگی تغییر می کند

ورزش منظم برای همه مهم است. با این حال ، برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب فواید اضافی فراهم می کند. حفظ وزن سالم بدن با ورزش ممکن است به فرد در مدیریت و کاهش علائم کمک کند.

انجمن قلب آمریکا حداقل 30 دقیقه ورزش متوسط ​​5 بار در هفته توصیه می کند.

نکاتی برای فعال تر شدن عبارتند از:

با استفاده از ایستگاه کاری ایستاده

کشش هر روز صبح

هنگام تماشای تلویزیون ، روی تردمیل قدم می زنید

به جای آسانسور ، پله ها را می گیرید

باغبانی

اینها همه روشهای ساده برای افزایش سطح فعالیت در طول روز بدون نیاز به زمان برای تمرین کامل است.

چه زمانی به پزشک یا متخصص تغذیه مراجعه کنید

اگر رژیم و ورزش تأثیر مطلوبی در علائم بیماری کبد چرب نداشته باشند ، ممکن است زمان مراجعه به پزشک معالج باشد. پزشک می تواند یک تجزیه و تحلیل کامل انجام دهد و داروها را تجویز کند یا فرد را به یک متخصص تغذیه ارجاع دهد تا به آنها در ایجاد برنامه رژیم غذایی کمک کند.

هیچ دارویی در حال حاضر تأیید شده نمی تواند بیماری کبد چرب را درمان کند. با این حال ، انتخاب رژیم و شیوه زندگی می تواند شرایط را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

با حمایت پزشک یا متخصص تغذیه ، بسیاری از افراد متوجه می شوند که می توانند وزن کم کنند و به راحتی بیماری کبد چرب را مدیریت کنند.

ترجمه و تنظیم:حسام دانشگری

HESAM.DANESHGARI


نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی