۰

سارکوپنیا چیست؟راه های جلوگیری از سارکوپنیا

سارکوپنیا چیست؟راه های جلوگیری از سارکوپنیا

بچه ها سلام دگ زود زود دارم مطالب ورزشی و بارگزاری میکنم تا باهم اطلاعاتمون و بالا ببریم و از تجربیاتم بگم و در خدمتتون باشم امروز با مبحث سارکوپنیا یا همون تحلیل غضلات در خدمتتون هستم که بریم ببینسم در چه سنی و چطور رخ میده و ما چطوری با تمرینات ورزشی و تغذیه بتونیم این فرایند و کند تر کنیم 


.سارکوپنیا یا سارکوپنی که به عنوان از دست دادن توده عضلانی نیز شناخته شده است، یک بیماری شایع است که با افزایش سن به دلیل کاهش حجم عضلات و جایگزین شدن چربی به جای توده عضلاتی پدیدار می‌شود. زنان ﺑﺎ ﺷﺮﻭﻉ ﺳﻦ ۴۰ﺳﺎﻟﮕﯽ و مردان با شروع ۵۰ سالگی، ﻫﺮ ﺳﺎﻝ درصدی از ﺣﺠﻢ ﻋﻀﻼﺕ بدن ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﻣﯽﺩﻫﻨﺪ و ﺑﻪ ﺟﺎﯼ عضلهٔ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺭﻓﺘﻪ، ﭼﺮﺑﯽ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﻣﯽﺷﻮﺩ به نوعی که ﺗﺎ ۸۰ ﺳﺎﻟﮕﯽ یک سوم ﻗﺴﻤﺖ ﻋﻀﻼﺕ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﻣﯽﺭﻭﺩ.

سارکوپنیا چیست؟

ﺳﺎﺭﮐﻮﭘِﻨﯿﺎ ﯾﮏ کلمهٔ ﺭﻭﺳﯽ ﺍﺳﺖ، ﺳﺎﺭﮐﻮ ﯾﻌﻨﯽ “ﮔﻮﺷﺖ” ﻭ ﭘﻨﯿﺎ ﯾﻌﻨﯽ “ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ”، ﭘﺲ ﺳﺎﺭﮐﻮﭘﻨﯿﺎ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﻋﻀﻠﻪ ﮐﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﺿﻐﻒ ﺟﺴﻤﯽ ﻭ ﮐﺎﻫﺶ نیروی بدنی و جسمی خواهد شد. این یک شرط از انحطاط عضلانی وابسته به سن است که در افراد بالای 50 سال سن شایع‌تر است.



.
✍خب  افراد در زمان پیری، وارد فرایند سارکوپنیا(تحلیل عضله) میشند
از 40 سالگی به بعد:
•  افراد سالانه 1 درصد از توده عضلانی خود را از دست میدهند.
•  سالانه حدود 3 درصدر از قدرت عضلانی آنها کمتر میشه (به این مورد، دایناپینیا(Dynapinia) میگویند و بیشتر به سلامت بستگی دارد تا توده ی عضلانی)

✍زنان، از دست دادن توده ی عضلانی رو زودتر و در اواخر سن 20 سالگی شروع میکنند؛ در مقایسه با مردان که این پدیده در اواخر سن 30 سالگی رخ میده...نه فقط این، بلکه ارگان های دیگر نیز در زنان ده سال زودتر تحلیل میرود  و کم کاریشون شروع میشه .
✔• یک نکته خیلی خیلی مهم :
توده ی عضلانی و ارگان های بدن  به طور متابولیک و سوخت و ساز، بسیار فعال هستند. بنابراین اگر تحلیل روند و کم کار شوند،  سرعت سوخت و ساز( مصرف انرژی در زمان استراحت) نیز افت پیدا میکنه...زنان تمایل دارند که فعالیت هایی با قدرت کمتر رو انجام دهند.(چه در ورزش و چه در کارهای روزمره).
به همین دلیله که  ورزش کردن در تمام طول عمر برای همه افراد ضروریه .
چند توصیه واسه اینکه مانع از تخریب  زودهنگام عضله بشید :
✔• فعال تر باشید(ورزشی رو دنبال کنید که بهش علاقه مند هستید و در اون رشته موندگار بشید).
✔• پروتئین کافی مصرف کنید(موضوعی مهم در رژیم بسیاری از بانوان). 20 تا 25 گرم پروتئین در هر وعده غذایی برای افراد جوان تر کافی ست اما پیرترها به 40 گرم یا بیشتر نیاز دارند.
.
✍به دنبال پروتئین های باکیفیت مثل لبنیات، ماهی، گوشت یا تخم مرغ باشید. و اگر تازه ورزش رو شروع کرده اید،  از پروتئین سویا، پروتئین های ترکیبی  یا مکمل های دارای لوسین استفاده کنید تا رشد عضله رو تحریک و  اون رو حفظ کنید.
.

  یا مکمل های دارای لوسین (اسید امینه ضروری هست ک بدن نمیتونه بسازه)استفاده کنید تا رشد عضله رو تحریک و  اون رو حفظ کنید.


تغذیه مناسب برای سارکوپنیا

 بدن، برخی نکات تغذیه‌ای دیگر را با شما در میان بگذاریم.

مصرف ویتامین D

ویتامین D نقش مهمی در پشتیبانی از بسیاری از سیستم‌های بدن دارد، از جمله عضلات، سیستم عصبی و سیستم ایمنی. طبق یافته‌ها ویتامین D حتی می‌تواند سطح تستوسترون را بالا ببرد و التهاب را کاهش بدهد.

مصرف امگا 3

بررسی‌های متعدد نشان می دهد مواد غذایی حاوی تسید های چرب امگا ۳ مانند ماهی چرب

اسید آمینه لوسین

مطالعات بسیاری مبنی بر اهمیت آمینو اسید لوسین جهت سنتز پروتئین انجام شده است. لوسین با فعال کردن مسیر سنتز پروتئینی باعث رشد عضلات می‌شود

مصرف شیر

مصرف روزانه شیر و محصولات لبنی در دوره سالمندی موجب کاهش خطر شکستگی استخوان و سارکوپنی (کاهش توده عضلانی بر اثر پیری) می‌شود.

مارو به دوستانتون معرفی کنید 
-
🎬راه ارتباطی ما برای مشاوره اینستا گرام hesam.daneshgari

-
🎬خرید مکمل اصل و اورجینال : نمایندگی کرج مرکز پخش مکمل های ورزشی حسام دانشگری جهت هماهنگی با اینستاگرام ما در ارتباط باشید

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی