۰

هورمون چیست؟معرفی هورمون های بدن؟عملکرد هورمون های بدن چگونه است؟

هورمون چیست؟معرفی هورمون های بدن؟عملکرد هورمون های بدن چگونه است؟

عملکرد سیستم غدد درون ریز

سیستم غدد درون ریز (همراه با سیستم عصبی) فعالیتهای پیچیده بدن را کنترل و تنظیم می کند. سیستم غدد درون ریز فعالیت های بدن را با ترشح مواد شیمیایی پیچیده (هورمون ها) در جریان خون تنظیم می کند. این ترشحات از غده های مختلفی وجود دارد که اندام های مختلف بدن را کنترل می کند. توابع اصلی عبارتند از:

برای تنظیم عملکردهای متابولیکی بدن.

تنظیم میزان واکنشهای شیمیایی در سلولهای مختلف.

برای تأثیر توانایی مواد در انتقال خود از طریق غشای سلولی.

درباره هورمون ها

هورمونها که از غدد سیستم غدد درون ریز ترشح می شوند ، از این نظر خاص هستند که هورمون باعث می شود که در یک ارگان یا گروه خاص سلول ، پاسخی به جای کل بدن ایجاد کند. هورمونهای اگزوکرین از طریق مجرای داخل خون ترشح می شوند و معمولاً روی یک اندام یا بافت دوردست اثر می گذارند. هورمونهای غدد درون ریز درون بافت ترشح می شوند (و نه از طریق مجرای) و از طریق مویرگ ها وارد جریان خون می شوند.

هورمون ها را می توان به سه نوع اصلی طبقه بندی کرد:

1.amines ، اینها مولکولهای ساده ای هستند

2. پروتئین ها و پپتیدها که از زنجیره های اسیدهای آمینه ساخته می شوند

3. استروئیدهایی که از کلسترول بدست می آیند.

هورمونهای دست نخاع مستقیماً وارد جریان خون می شوند. آنها مکانیسم های بازخورد ایجاد کرده اند که تعادل مناسب هورمون ها را حفظ می کنند و از ترشح بیش از حد هورمون جلوگیری می کنند. غلظت پایین هورمون اغلب غده را ترشح می کند. هنگامی که غلظت هورمون در خون بالا می رود ، این ممکن است باعث شود که غده از ترشح متوقف شود ، تا یک بار دیگر غلظت هورمون کاهش یابد. این مکانیسم بازخورد (که مشخصه اکثر غدد است) باعث چرخه ترشحات هورمون می شود. دفع زباله. از این رو هورمونها عملکرد خود را بر روی اندامها و بافتهای هدف آنها نابود کرده اند. آنها یا توسط کبد یا بافتهای واقعی ارگانهای هدف از بین می روند. سپس توسط کلیه ها برداشته می شوند.

غده هیپوفیز

 

این امر به عنوان "غده اصلی" شناخته می شود زیرا کنترل همه غدد دیگر سیستم غدد درون ریز را کنترل می کند. با وجود اهمیت آن غده هیپوفیز بزرگتر از یک نخود کوچک نیست. غده هیپوفیز از دو غده جداگانه تشکیل شده است: لوب قدامی که یک نتیجه از حلق و لوب خلفی است که نتیجه ای از مغز است که از بافت عصبی (عصبی) تشکیل شده است.

 

لوب قدامی هیپوفیز نقش "استاد" را ترشح می کند که شش هورمون اصلی را که بیشتر بدن را تحت تأثیر قرار می دهد ، از جمله غدد غدد درون ریز ترشح می کند:

• ACTH (هورمون فوق کلیوی) غدد فوق کلیوی را ترشح می کند تا هورمون های آن ترشح شود.

• hGH (هورمون رشد انسانی) همچنین به عنوان هورمون سوموتروفیک شناخته می شود و مسئول رشد استخوان های طولانی ، عضلات و احشای بدن است.

• TSH (هورمون تحریک کننده تیروئید) بر ساختار تیروئید تأثیر می گذارد و باعث ترشح آن هورمون تیروئید می شود.

• FSH (هورمون تحریک کننده فولیکول) تولید تخم مرغ زن یا تولید اسپرم مرد را تحریک می کند.

• PRL (پرولاکتین) در زنان باعث می شود که جسم زرد اطراف ناحیه فولیکول بالغ دو هورمون مهم تولید کند: استروژن و پروژسترون. در دوران بارداری نیز PRL مسئول رشد بافت های غده پستان که شیر تولید می کنند نیز هست.

• LH (هورمون Luteinzing) به همراه FSH در خانم ها برای ایجاد تخمک گذاری کار می کند و رحم را برای بارداری آماده می کند ، در مردان بیضه ترشح تستوسترون را دارد لوب خلفی غده هیپوفیز (یا نوروفافیفیز) هورمونهای ترشح شده در بخش هیپوتالاموس مغز را ذخیره و آزاد می کند از جمله:

• ADH (هورمون آنتی دیورتیک) باعث تحریک عضلات صاف ، رگ های خونی و روده می شود. ADH باعث افزایش نفوذپذیری کلیه در برابر آب می شود تا بدن مجدداً آب جذب کند که در غیر این صورت در ادرار فرار می کند.

• OT (اکسی توسین) باعث تحریک عضلات صاف رحم در دوران بارداری می شود و باعث می شود که در حین زایمان منقبض شود. همچنین باعث تحریک شیر (شیر مجاری) در پستان می شود.

غده تیروئید

تیروئید غده پروانه ای است که در پایه گلو قرار دارد. این دو لوب در وسط با یک نوار بافت (ایتال) جدا شده است. تیروئید خود سه هورمون اصلی را ترشح می کند:

تیروکسین حاوی ید است که برای رشد طبیعی بدن و سوخت و ساز بدن ضروری است. تیروکسین به تنظیم اندازه بدن کمک می کند ، نه تنها رشد بافت ها بلکه همچنین تمایز یا تخصص بافت ها را تنظیم می کند.

تریودوتیرونین عملکردهای مشابهی با تیروکسین دارد.

کلسیتونین باعث کاهش غلظت کلسیم در خون می شود. کلسیتونین با ترشحات غدد پاراتیروئید کار می کند تا تعادل کلسیم لازم برای عملکرد بدن را حفظ کند.

افرادی که برای از بین بردن غده تیروئید (تیروئیدکتومی) برای ابتلا به سرطان یا سایر مشکلات تیروئید عمل جراحی دارند ، به منظور حفظ وزن طبیعی و عملکرد بدن ، نیاز به مصرف مکمل های تیروکسین دارند.

پاراتیروئیده

چهار غده پاراتیروئید وجود دارد که کوچک و گرد هستند ، به دو جفت که معمولاً در بالا و زیر تیروئید واقع شده اند. هر پاراتیروئید کوچک ، زرد و صاف است ، گاهی اوقات خود را در خود تیروئید جاسازی می کنند.

هورمون پاراتیروئید غلظت کلسیم و فسفر خون را افزایش می دهد ، در تلاش برای متعادل کردن کالسیتونین است که توسط تیروئید ترشح می شود تا تعادل کلسیم بدن را حفظ کند.

لوزالمعده

لوزالمعده یک غده بلند ، باریک و لنگ است که در پشت معده قرار دارد. لوزالمعده دارای دو نوع سلول است: سلولهای اگزوکرین و غدد درون ریز. سلولهای اگزوکرین آبهای لوزالمعده را که در اثنی عشر به عنوان بخش مهمی در دستگاه گوارش استفاده می شود ، ترشح می کنند. سلولهای غدد درون ریز در خوشه ها در تمام لوزالمعده ترتیب می شوند ، اینها به نام جزایر لانگرهان شناخته می شوند. سه نوع سلول غدد درون ریز وجود دارد. سلولهای آلفا که گلوکاگون ، سلولهای بتا ترشح انسولین و سلولهای دلتا ترشح گلوکاگون و انسولین را ترشح می کنند:

گلوکاگون با تحریک کبد باعث افزایش سطح قند خون می شود و باعث تبدیل گلیکوژن به گلوکز (قند) می شود.

انسولین باعث افزایش نفوذپذیری سلول ها به گلوکز می شود که سلول ها برای انرژی از آن استفاده می کنند. با ترویج استفاده از گلوکز توسط سلولهای بافتی ، انسولین باعث کاهش غلظت گلوکز در خون می شود. انسولین همچنین باعث ذخیره گلیکوژن در کبد می شود.

غدد آدرنال

غدد فوق کلیوی شبیه کلاه های کوچک است که در بالای هر کلیه قرار دارد. آدرنال در واقع ترکیبی از دو غده قشر آدرنال و مدولا آدرنال است.

قشر آدرنال برای زندگی ضروری است ، بر خلاف مدولا آدرنال که مهم است اما ضروری نیست. هیپوفیز قدامی قشر آدرنال را با ترشح هورمون ACTH کنترل می کند. تمام ترشحات قشر آدرنال به عنوان استروئیدها شناخته می شوند که بسیاری از آنها اکنون می توانند به صورت مصنوعی تولید شوند. قشر آدرنال از سه لایه مرتبط با سه کلاس هورمون تشکیل شده است:

• Mineralocorticoids توسط لایه بیرونی قشر آدرنال تولید می شود که مهمترین آن آلدوسترون است. آلدوسترون باعث افزایش سدیم (سدیم) و دفع پتاسیم (K +) می شود. این به حفظ هر دو الکترولیت و آب در بدن کمک می کند.

گلوکوکورتیکوئیدها توسط قشر میانی تولید می شوند. اینها تقریباً بر روی هر سلول بدن که سوخت و ساز چربی ها ، پروتئین ها و کربوهیدرات ها را تنظیم می کند ، تأثیر می گذارد. کورتیزون یکی از چنین گلوکوکورتیکوئیدها است.

هورمونهای غدد جنسی توسط قشر داخلی تولید می شوند ، تقریباً مقادیر حتی دو نوع هورمون ترشح می شود: آندروژن (مذکر) و استروژن (زن). غده فوق کلیوی تنها غده ترشح هورمونهای جنسی نیست.

آدرنال مدولا قسمت داخلی غده فوق کلیوی است. ترشح هورمون ها بر ساختارهایی که تحت کنترل سیستم عصبی سمپاتیک هستند ، تأثیر می گذارد و به بدن کمک می کند تا با شرایط استرس زا مانند ترس ، حمله یا تعقیب و گریز مواجه شود. آنها هر دو با افزایش ضربان قلب ، فشار خون بالاتر و سطح قند خون بالاتر همراه هستند ، بنابراین بدن را برای اقدام سریع آماده می کنند.

آدرنالین (یا اپی نفرین) بر روی گیرنده های آلفا و بتا در سیستم عصبی تأثیر می گذارد.

نورآدرنالین (نوراپی نفرین) تنها بر گیرنده های آلفا سیستم عصبی تأثیر می گذارد

گنادها

گنادها از تخمدان در ماده و بیضه در نر تشکیل شده است. این غدد هورمونهایی را تولید می کنند که در رشد و عملکرد اندام های تولید مثل مهم هستند. آنها تحت کنترل غده هیپوفیز هستند و صفات جنسی ثانویه تولید می کنند.

بیضه های نر غدد به شکل تخم مرغ هستند که مانند کیسه سینه در کیسه قرار دارند و دو عملکرد اصلی دارند: (i) تولید سلول های اسپرم ، و (ii) ترشح تستوسترون. تستوسترون هورمونی مردانه است که باعث ایجاد ویژگی های ثانویه جنسی مردان پس از بلوغ می شود.

تخمدانهای ماده دو غده به شکل بادام در هر طرف رحم هستند. آنها سه کارکرد اصلی دارند. (i) حاوی تخم نابالغ (تخم مرغ) ، (2) ترشح استروژن ، و (2) ترشح پروژسترون. استروژن توسط قشر آدرنال و همچنین تخمدان ترشح می شود و از نظر بلوغ تا یائسگی در خون همه خانم ها وجود دارد. استروژن بر روی ساختار اندامهای تولید مثل خصوصاً در دوران قاعدگی عمل می کند. این باعث تقویت و حفظ خصوصیات جنسی ثانویه زنان می شود. پروژسترون روی رحم کار می کند تا آن را برای کاشت تخمک بارور شده (تخمک) آماده کند. این بیماری باعث ایجاد سینه ها می شود و برای رشد کامل نسبت مادران جفت ضروری است.

غول پیکر بیش از حد HGH قبل از بلوغ ترشح می شود.

کوتولگی ناشی از کمبود HGH قبل از بلوغ است.

دیابت شیرین بیماری با ترشح انسولین کمتر است و باعث می شود سلول ها نفوذپذیری خود را در گلوکز از دست بدهند و مانع از دریافت قند مورد نیاز انرژی شوند. قند در خون باقی می ماند و غالباً بدن سعی در رفع این مقدار منجر به قند زیاد در ادرار می کند و باعث پولیوریا (عبور حجم زیادی از ادرار) و پولییدپسی (تشنگی بیش از حد) می شود

ترجمه و نتظیم:حسام دانشگری محقق علوم بدنسازی.


نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی